Gorges de L’Herault

26 mei 2024 - Brissac, Frankrijk

Het ontbijt was zoals gezegd heerlijk en overdadig. We begonnen traditioneel bij een supermarkt, een enorme Casino.

Het eerste stuk was richting Beziers over een klote weg, maar daarna begon het mooi te worden.

Beziers ligt aan de Aude maar ook aan het kanaal du Midi en op een bepaald punt kruist het kanaal (gebouwd in de 19de eeuw) bovenlangs de rivier, spectaculair vond ik.

IMG_2677Boven loopt het kanaal du Midi, onder loopt de Aude, op de achtergrond Beziers.

We volgden het kanaal lange tijd en aangezien het zondagochtend was, liepen er veel mensen te wandelen of te joggen en waren er ook veel fietsers, erg gezellig. Uiteindelijk kwamen we bijna bij de Mediterranee zo blauw zo blauw en daarna gingen we eindelijk omhoog richting Nederland.

IMG_2678Prachtige jugendstil langs het kanaal

IMG_2682En natuurlijk had Bloomon weer voor de aankleding gezorgd, veel klaprozen

We begonnen aan de tocht omhoog door langs de Hérault te rijden en kruisten de rivier hier voor de eerste keer, dat zouden we nog tig keer doen richting de Cevennen

We hadden al een aantal vakanties aan de Hérault gehad maar dit deel was nieuw voor me.

De plaatjes waren wel bekend al was de Gorges de Hérault wel nieuw

IMG_2686Het was bloedheet vandaag, veel warmer dan voorspelt, minstens 30 graden en hoge luchtvochtigheid

IMG_2688

IMG_2696

IMG_2695

IMG_2697

IMG_2687Schitterende tocht

Het was zwaar vandaag. 125 kilometer en weer meer dan 1000 hoogtemeters maar vooral de hitte was een vijand.

Morgen weer zoiets

Nog wat mooie plaatjes van gisteren

IMG_2668

IMG_2666

IMG_2665

IMG_2674Onze laagste col ooit

1. Anita:
    26 mei 2024
    Leuk reisverslag.. én prachtige bloemen foto !
    En … fijn dat de benen én de billen het nog steeds goed doen 😉
  2. Jean:
    26 mei 2024
    Jan weer een mooi verslag ik lees het met veel plezier:

En:

Albert Einstein, schreef op 5 februari 1930 in een brief aan zijn zoon het volgende: “Das Leben ist wie ein Fahrrad. Man muß sich vorwärts bewegen, um das Gleichgewicht nicht zu verliere”. 🇬🇷🤩🇬🇷
  3. Jan Waal:
    Leuk dat je het leest
    Het leven is een fiets, verder is er niets (Jan W)
  4. Mirjam:
    26 mei 2024
    Dat jij nog steeds nieuwe delen ontdekt van de Cevennen...! We zijn daar vaak geweest en steeds werd er gefietst. Ik ben heel blij dat jullie geen nare fysieke zaken hebben, zoals blaren op je kont ;-)
  5. Riny:
    28 mei 2024
    Hee Jan, ik liep een beetje achter met lezen, maar ben weer lekker bij. Wat een mooie routes als je het zo achter elkaar ziet/leest. In route "vettig" zei je dat je fiets er niet meer uitziet (even flink soppig terrein tussen de droogte door). Begrijpelijk dat je van je fietsie houdt in deze situatie (al die hoogtes én hitte), hij moet wel (bijna) je beste vriend zijn dan.
  6. Jan Waal:
    28 mei 2024
    Het leven is een fiets en verder is er niets
    Dat is mijn lijfspreuk nog eventjes