Verlichting

1 juni 2024 - Chalon-sur-Saône, Frankrijk

Ik schrijf dit verhaal vanuit Chalons sur Saône en een super de luxe hotel. Gisteren ook al een prachtig hotel in Montmelard op de berg Saint Cyr. Ik had het moeilijk gisteren omdat de tocht lang was, koud en soms nat en ik pas om 11,15 kon vertrekken vanwege een vergadering .

De pijp was behoorlijk leeg en we konden pas om 17.30 inchecken zodat mijn slaapje voor het eten maar kort was.

Het ontbijt was goed, de mensen heel aardig en de omgeving prachtig. De Bourgogne is echt een prachtige en afwisselende streek met mooie natuur en veel watertjes. Alleen hotels zijn lastig te vinden dus we moesten 90 kilometer maken om een bed te hebben met ontbijt en avondmaal. Dat moet je er wel bij hebben want in de omgeving is ook vaak niets te bikken.

Vandaag weer hetzelfde probleem. We wilden een korte route doen om mij de kans te geven te herstellen en dan in Cluny te overnachten maar het dichtstbijzijnde beschikbare hotel lag weer op ruim 90 kilometer in Chalon dus.

Met mij ging het gelukkig alweer veel beter dan gisteren en Cluny bleek een katholieke kermis alla(h) Valkenburg dus we waren blij dat we doorkonden.

Bram bleek zich gisteren een beetje geforceerd te hebben dus die was vandaag de zwakste schakel.

We hebben nauwelijks geklommen gelukkig want we hadden weer een mooie Voie Verte op een oude spoorbaan

Het hotel is erg mooi dus een prima plek voor een rustdag om te herstellen.

We hebben heerlijk gegeten in een Wok restaurantje met een leuke bediening en gaan morgen Chalon in.

Nu eerst Dortmund-Real bekijken, het is nu rust en als Dortmund alle kansen blijft missen wint Real.

IMG_2788Chateau de Commartin

IMG_2786Uitzicht uit het hotel in Montmelard

IMG_2787Typisch landschap en Romaanse kerk

IMG_2780Rue de Merle , morgen wordt ze 30 samen met Misha

1. Anita:
    1 juni 2024
    Mooi om te horen Jan .. dat je op de 90 ste verjaardag van je moeder Lummy . . gelukkig aan de beterende hand bent!
    En .. een fijn hotel op jullie “ tweede “ rustdag hebben gevonden.