Verlengde rustdag
Vandaag weer een gravelroute door La Mancha. Het begon met een Via Verde op een oude spoorbaan waar ik jullie de foto’s van de vervallen stations zal besparen.
Het landschap was weer wat lieflijker groen en nauwelijks glooiend.Veel tunnels en af en toe mensen, wat ook een nieuwe ervaring was en zelfs de plaatselijke zondagochtend fietsclub was uitgerukt.
Na 40 kilometer veranderde het landschap weer in een plat saai open gebied waar Don Quichot alle windmolens van toen heeft vervangen door heel hedendaagse exemplaren .
We passeerden weer vele RIO Nadia’s dus de vele sproeiers die druk aan het werk waren moesten gevoed worden door een kanaal dat water van elders aanvoert.
Wel lekker om langs te fietsen.
We zijn nu in La Roda, niet echt een aansprekende omgeving maar een prettig hotel.
670 km en 7000 hm gehad.
Morgen gaan de hm weer wat zwaarder tellen.
Vandaag vonden we het bijna koel maar het was toch 28 graden. We beginnen te wennen.
Jos olieslagers:13 mei 2024Jan. Soms wil ik lijfelijk voelen wat je ervaart. Vandaag via Mesch naar Aubel. Na 1000 maal nog niet saai.
Janus:13 mei 2024Jan ik denk dat er nu ergens een paartje wielewalen zit te beppen over wie nou toch die die vreemde vogels gisteren waren die niet konden vliegen. Prachtige foto's!
Riny:13 mei 2024Opvallende weidsheid steeds als plaatje, mooi, geen auto's en eigenlijk ook geen mensen op jouw foto's (alla nauwelijks dan), hoeft ook niet, is dubbel meer genieten dan voor jou, maar heeel anders dan hier op de Rijksweg dus. Fijne voortzetting.